Sprøde hvide bønner

Sprøde hvide bønner

Til trods for at bønner og linser ofte er en del af menuen, så leder du måske som jeg altid efter inspiration til servering af netop planteprotein.

Og i denne tid, mørk og kold januar, hvor man trænger til et ekstra knus, så er bønneopskriften her VIKRELIG perfekt, nem og billig.

Jeg udfordrer dig til at prøve den :-)

Brug ikke bønner fra dåse .. .de bliver bare en smule for smattede (og er i øvrigt heller ikke så gode på smag).

Det betyder selvfølgelig, at du skal starte dagen før servering med at sætte bønnerne i blød OG at bønnerne skal koge en times tid før du kan gå i gang med resten af opskriften.

Det er dog besværet værd!

Og derefter er det ret hurtigt og enkelt.

Du skal bruge:
 
250 g kogte tørrede store hvide bønner (fx butterbeans)
3 spsk klaret smør
2 fed hvidløg
salt og peber
tørret eller frisk rosmarin (kan udelades)
en håndfuld grønt (ruccula, spinat, bladbede, fintsnittet grønkål ...)
en lille håndfuld friskrevet parmesan
en smule olivenolie


De kogte bønner sauteres i smør på en hed pande. Efter et par minutter tilsættes hvidløg, rosmarin, salt og peber. Det gælder om ikke at branke hvidløget for meget og samtidigt må bønnerne gerne få en sprød skorpe!

Når herligheden dufter og ser uimodståeligt næsten færdig ud (efter ca 10-15 minutter) vendes de grønne blade rundt på panden .. vælg det, du bedst selv kan lide eller den rest, der måtte ligge i dit køleskab.

Så snart det grønne falder lidt sammen, vendes også parmesanosten i og bønnerne serveres med det samme med en lille smule olivenolie og måske lidt mere salt på toppen.

Jeg serverede retten sammen med en rest af vilde ris og en frisk salat af fennikel.

Velbekomme <3


NB: kog gerne bønnerne i usaltet vand - men til gengæld med en lille sjat vineddike, så får de en lidt mindre sej skal ;-)


You may also like View all