Saltsyltede Marokkanske Bergamotte Citroner

Saltsyltede Marokkanske Bergamotte Citroner

Håndbagagen duftede hele vejen hjem i flyveren i lørdags - og netop nu er 10 lækre marokkanske bergamotte citroner saltsyltet og bliver klar til at spise om en måneds tid.

 

Har du aldrig saltsyltet citroner før, så giv det en chance. De er lækre i Marokkanske taginer, selvfølgelig ;-) og salater, dressinger, andre gryderetter, salsa, tapenader, til grillet fisk ... ja alle steder, hvor du ellers ville bruge friskrevet citronskal.

 

Og, så er det super nemt!

 

1. Vask citroner og skær et kryds fra toppen og næsten igennem.

 

2. Fyld hver citron med 1 tsk salt, en smule koriander- og fennikelfrø.   Klem citronen lidt, så saltet fordeler sig i frugtkødet.

 

3. Pres citronerne ned i et helt rent sylteglas. Jeg plejer lige at skylle mine sylteglas i noget stærkt spiritus - bare for at sikre mig, at de er helt rene. Tilsæt en stang kanel, hvis du tænker, det ville være lækkert.

 

4. I løbet af de næste par dage står glassene på køkkenbordet og man tjekker, at de væsker godt. Efter en 3-4 dage tilsættes citronsaft og/eller kogende vand, så citronerne er helt dækkede. Låget sluttes tæt og citronerne stilles i køleskabet.

 

Citronerne er klar til at spise efter en måneds tid, men kan holde sig i lang, lang tid. Man spiser bare skallen, som måske skylles lidt, hvis man synes det lidt for salt.


You may also like View all