Tagine - en yndlingsopskrift

Tagine - en yndlingsopskrift

Hermed en slags favorit ...

Den kan laves med kikærter, okse- eller lammekød - eller dit valg af protein.

Ras el Hanout kan du købe mange steder. Mit favoritsted for krydderier er Asa - deres fysiske butik ligger i Torvehallerne og for os i provinsen kan man handle i deres webshop.

Hvis du ikke har en tagine, så kan en Römertopf eller sauterpande med låg til nøds også bruges.

Fotoet kunne jeg godt have haft gjort lidt bedre!! men du får i al fald en ide om konsistens og mængde:-)

Du skal bruge:
2 spsk. smør, olivenolie eller ghee . 2 løg, skåret i skiver . 4 fed hvidløg, finthakket 5 cm ingefær, finthakket . 3 søde kartofler i store tern
2-3 tsk ras el hanout . 1 tsk salt
400 g okse- eller lammekød i store tern eller tilsvarende mængde kogte kikærter skallen af en appelsin . 1 dåse tomater
1 spsk tomatpuree opløst i 3 dl vand
en håndfuld grønne bønner eller ærter eller begge dele
1 saltsyltet citron, skåret i tynde strimler . persille, friskhakket

Varm fedtstoffet op i din tagine og lad løg, hvidløg og ingefær sautere i ca 10 minutter uden at brænde på.

Vend ras el hanout med kød og salt og tilføj løgblanding. Vend rundt til det hele er godt blandet sammen.

Tilsæt nu tomatpuree rørt sammen med 3 dl vand, dåsetomat, appelsinskal.

Læg låg på og skru helt ned for varmen. Nu skal herlighederne sautere til kødet er næsten mørt.

Tilsæt så søde kartofler og saltede citroner - læg lå på igen og lad det hele simre i 20 minutter mere.

5 minutter før servering tilsættes bønner og eller ærter (eller hvad man nu har) og netop før servering drysses med friskhakket persille.

Server med dejligt brød, couscous og måske en grøn salat.

LÆKKERT - det lover jeg!