Squashspaghetti med pesto

Squashspaghetti med pesto

I maj måned plantede jeg omkring 10 squashplanter ud i min urtehave.

10 fordi vi faktisk rigtig godt kan lide squash.

Bagt, grillet, dampet og råt.

 ... men hold nu op for en succes ... målt på kvantitet ikke mindst!

Man skulle måske ikke tro, at denne undseelige grøntsag kunne så meget med sine blot 17 kal/100g - men faktisk indeholder squash både fibre og en håndfuld fantastiske vitaminer.

Når du laver spaghettisquash, så skal den juilienneskårede squash faktisk ikke koges, men blot vendes med friskkogt pasta.

Her får du hele opskriften:

Til 4 personer skal du buge:

2 squash - skåret i supertynde lange strimler . 200 gram spaghetti . 3 spsk pesto . 2 spsk olivenolie . 1 fed hvidløg, knust . salt og peber . 1 lille bundt forårsløg . fintrevet skal af en økologisk citron . parmasanost - et generøst drys ved servering

Bland pesto, olie, hvidløg, citronskal, salg og peber godt sammen i en skål. Tilsæt de tynde strimler squash.

Kog pastaen som du plejer og vend den varme pasta med det vand, der hænger ved.

Rør det hele hurtigt sammen og server omgående med et godt drys parmesan og forårsløg.

Skal det være ekstra fint, så drys også en håndfuld letristede pinjekerne på retten ved servering.