Solskinsuppe

Solskinsuppe

Blandt de helt store glæder ved sensommeren er alt det gode fra haven - ikke mindst de søde grøntsager og frugter. I overflod, sådan synes det, og nærmest gratis, i al fald hvis man bor i Faaborg, hvor æbler, pærer, græskar, squash, brombær vokser nærmest vildt ... hvis man ikke har selv, er der næsten helt sikkert nogen, man kender, der har!

I Bella Beluga blev sensommeren fejret i går med masser af træning, dejligt samvær og græskarsuppe. Opskriften er lige til at gå til - skulle man tilfældigvis have en appelsin, gør lidt skal og saften af den underværker i suppen. Vi rister nogle græskarkerner på en tør pande og tilsætter lidt Tamari til at drysse ovenpå - så er der også lidt at tygge på!

Du skal bruge:

  • 1 lille hokaido græskar

  • 2 spsk. oliven olie

  • 4 fed hvidløg, fint hakket

  • 1 stort løg, finthakket

  • 2 spsk. friskrevet ingefær

  • 1 spsk. karry pulver

  • 1 spsk. friskkværnet korianderfrø

  • 6 dl. vand

  • 1 dåse kokosmælk

  • saften af 1 lime

  • salt og peber

Skær top og bund af græskarret og del det i kvarte. Tag kernerne ud, pensl med en smule olie og salt og bag græskarret i en 200 grader varm ovn i ca. 40 min.

Mens græskarret bager sauteres løg i en gryde over lav varme i ca. 12 minutter, dernæst tilsættes hvidløg, ingefær, karry og koriander. Sluk for varmen.

Så snart græskarret er bagt og begynder at brune lidt i kanterne, tages det ud af ovnen. Kødet skilles fra skrællen med en ske og tilsættes løgblandingen sammen med vand og kokosmælk . Gryden bringes i kog og simrer under låg i ca. 15 minutter .

Purer suppen med en stavblender eller i en almindelig blender. Smag til med salt og peber og tilsæt limesaft netop før servering.