Sesamtrøfler, lækkert!

Sesamtrøfler, lækkert!
Find i dit skab følgende 4 ingredienser, så er du godt på vej til lækre søde sager til en kap kaffe eller te.
  • 1 dl sesamfrø
  • 1⁄2 dl kakaopulver, (usødet og gerne økologisk)
  • 1 dl dadler eller rosiner (jeg synes, dadler er bedst)
  • 1 spsk. honning
Start med at riste sesamfrøene på en tør pande over middelhøj varme. Rør hele tiden og sluk for varmen, når frøene begynder at "poppe".

Lad frøene køle helt af og hæld dem så i en foodprocessor eller blender sammen med de øvrige ingredienser. Du skal blende i forholdsvis lang tid - omkring et par minutter, indtil blandingen samler sig. Du kan spæde til med en smule koldt vand, hvis blandingen synes meget tør.

Tryk nu hele molevitten ned i en form belagt med bagepapir og sæt på køl en times tid.

Når trøffelmassen er helt tør, skæres den ud i passende størrelser. Man kan rulle eller skære i tern alt efter temperament.

Server på et smukt fad.

Trøflerne kan holde sig på køl i et par uger.

Disse trøfler er et virkeligt godt vegansk alternativ til dig, der ikke tåler mejeriprodukter og derfor ikke almindelig chokolade og til dig,
som ikke ønsker animalsk fedt og tilsætningsstoffer
i det hele taget.