Sellerislaw - sund og slankende!!
Selleriknolden, dens hvide indre dækket til af jord og rødder - faktisk en underlig "grøntsag" - som kan bruges til meget andet end fyld i en suppe, eller simpel smagsgiver til sammenkogte retter - som her, næmest står den helt alene med selskab af en simpel dressing af Dijon, citron og lidt olie. Opskriften er fra Dr. Thomas Rau fra Paraselcus Klinik i Schweiz - et ganske specielt sted, der om nogen har inspireret mig til at søge indad, når det store spørgsmål om, hvordan vi hver især bedst plejer vores individuelle fysiske og mentale kroppe.
Du skal bruge:
• 1 mellemstor selleri
• 4 spsk. jomfru oliven olie
• 3 spsk. friskpresset citronsaft • 1 1⁄2 tsk. Dijon sennep
• salt og peber
Start med at lave en dressing ved at piske olie, citronsaft og sennep sammen i en stor røreskål.
Skræl og riv derefter selleriroden groft. Vend forsigtigt, men grundigt den revne selleri i dressingen med det samme, da sellerien ellers hurtigt bliver brun.
Selleri slaw smager dejligt frisklavet og holder sig også fint i køleskabet i et par dage.
PS.: og så gør det måske slet ikke noget, at "hvide grøntsager hjælper med afgiftning og anses for at være slankende ;-)