Rødbedemos

Rødbedemos
Spises varmt, lunt eller koldt!

Netop denne mos var en del af vores menu i aftes. Den blev serveret varm sammen med fyldte Portobello svampe og ristet surdejsbrød.

Du skal bruge:
3 store rødbeder
2 spsk olivenolie
salt
1 dl yoghurt
1/4 dl olivenolie
2 fed hvidløg
2 spsk Zataar*
en smule tørret chili
 

  • Skræl og skær rødbederne i 2 cm tern- vend dem med lidt olie og salt og bag ved 180 grader i ca 45 minutter til de er møre.
  • Blend rødbeder i en foodprocessor eller lign med de resterende ingredienser.
  • Hæld mosen op i en smuk skål og drys eventuelt med ristede sesamfrø
  • Server med det samme som en del af en varm ret eller senere som dip til sprøde kiks eller i en sandwich.

*Zataar er et krydderi, som kan købes færdigt. Det kan erstattes med 1 tsk tørret oregano, 2 spsk ristede sesamfrø og skallen af en halv citron