Rødbedekage med ingefær og valnødder

Rødbedekage med ingefær og valnødder

Her er en kage, som er relativt sund, lidt anderledes og superlækker, som jeg virkelig håber, du kan finde tid til at prøve.

 

Til kagen skal du bruge:
100 g valnødder . 200 g hvedemel .100 g sukker
2 tsk bagepulver . 1 tsk natron . 1/2 tsk salt
300 g rødbede, skrællet og revet
1 økologisk appelsin, skal og saft
100 g ingefær, revet . 2 store æg
100 g græsk yoghurt 10% . 130 g olivenolie


Til ingefærcremen skal du bruge:
150 g græsk yoghurt 10% . 50 g flormelis
100 ml piskefløde . 1 spsk ingefærsaft

Start med at varme ovnen op til 180 grader.

Rist nu valnødder i 10 minutter i ovnen, hvorefter de hakkes grøft.

Sigt mel, sukker, bagepulver, natron
 og salt ned i en stor skål.

Riv rødbeder, ingefær og appelsinskal og tilsæt også denne blanding skålen med mel.
Pisk æg, yoghurt og olie grundigt sammen i en seperat skål, hvorefter denne blanding tilsættes melblandingen. Vend det hele sammen med en form for kærlig fast hånd - og hæld derefter blandingen i en springform beklædt med bagepapir.

Kagen bages i  ca. 50 minutter i en 180 grader varm ovn.

Ovenpå kagen skal der smøres et tykt lag ingefærcreme. Den laves ganske simpelt ved at piske fløden til en fast skum, pas på ikke at overpiske! Vend flormelis, græsk yoghurt og ingefærsaft i fløden.

Ingefærsaften laves ved at prisen saften ud af ca 5 cm meget fintrevet ingefær.

Fordel cremen ovenpå kagen når denne er blevet HELT kold.

Jeg håber, du må elske kagen ligeså meget, som jeg gør!

God fornøjelse og god weekend <3