Portobellosvampe med græskar & grønkål

Portobellosvampe med græskar & grønkål
Ægte "Comfort Food"
- et lækkert vegetarisk alternativ til alt det julede

Jeg er heldig at have en have med plads til at dyrke grøntsager som kål, græskær, persille og hvidløg - afgrøder, der står klar til at høste selv midt i december!

Faktisk har jeg også et kæmpe valnøddetræ -  i år har nødderne dog været rigtig dårlige og høsten dermed ligeså!

Valnøddernes fedme og kål går ellers godt sammen ... så nødder har jeg været nødt til at købe og det samme med portobellosvampene.

Jeg tænker at servere svampene lillejuleaften - en lille let ret så der er plads til et par æbleskiver efterfølgende :-)

Her er, hvad du skal bruge til 4 personer:
 
1 lille Hokaidogræskar . 1/2 bundt palmekål*
1 dl. creme fraiche/græsk yoghurt 10% . 50 gram revet fast ost**
salt og peber . 
4 portobello svampe . 1 håndfuld valnødder
et godt skvæt olivenolie


Start med at dampe/koge det skrællede græskar, som er skåret i tern i ca 15 minutter.
 
Tilsæt gryden med græskar fintstrimlet palmekål det sidste minut af kogetiden, så kålen lige netop falder sammen.

Mos nu græskar og kål - bare ved håndkraft - sammen med creme fraiche, revet ost, salt og peber.

Tag stokken af svampene - den bruger du ikke til noget - og fyld "hatten" med græskarmos. 

Pynt med valnødder og pænt skvæt olivenolie.

Sæt svampene på en bagepladen beklædt med bagepapir og bag dem ved 190 grader i ca 45 minutter.

Lækkert!​​
 
*almindelig frisk grønkål kan bruges, hvis du ikke kan finde palmekål
**brug ost, der smager af noget - Parmesan, Pecorino, gedeost ...