Jordskokkesuppe

Jordskokkesuppe

Snavsede kolde knolde graves op af decemberhavens muld og blir hurtigt til en lækker cremet suppe - det er ret vildt, synes jeg!

Til 4 personer som forret bruger jeg

2 spsk smør . 2 skalotteløg . 500 g jordskokker .
​2 fed hvidløg 
. 1 skvæt hvidvin . 1 liter vand

​1 dl piskefløde . salt og peber​ . 3 kviste timian


Start med at smelte smørret ved middel varme i en mellemstor gryde og sauter dernæst fintstrimlet skalotteløg i smørret.

​​Efter et par minutter tilføjes hvidløg og dernæst de skrællede jordskokker, som er skåret i halvstore tern.

Når det hele er blevet varmet godt igennem,  tilføjes hvidvin og dernæst vand, timian, salt og peber.

Lad suppen simre ved ​lav varme uden at lægge låg på i ca 20 minutter eller indtil jordskokkerne er helt møre.

Til allerslut hældes grydens indhold i en blender (eller brug en stavblender direkte i gryden) hæld fløden ved og  blend suppen helt glat.

Server rygende varm med et drys purløg og ekstra friskkværnet peber.

TIP 1: supen kan sagtens laves i forvejen og fryses ned. Tilsæt i det tilfælde først fløden ved opvarmning ... så synes jeg, den virker mest frisklavet.

TIP 2: Vær kreativ med topping - sprødtristet bacon, valnødder, græskarkerner, finthakket skalotteløg, kammuslinger, rejer ... kun fantasien er din begrænsning :-)​