Grønne spirer

Det er virkeligt meget enkelt at spire frø, linser og bønner.
Og hurtigt! 3-5 dage afhængigt af hvad det er, du spirer.
Blandt mine favoritter er Mungbønner og Azukibønner, men også linser, ærter, radise-, lucerne- og quinoafrø er lækre.
Et par skefulde af de frø/linser/ærter, du vil spire, lægges i vand i et helt rent glas i ca. 12 timer. Stil glasset ved køkkenvasen, så du husker at skifte vandet et par gange.
Herefter hældes alt vandet fra. Hvis du ikke har et fancy spireglas eller spirebakke, så brug blot en sigte.
Glasset sættes et mørkt sted (i et køkkenskab fx). Det er vigtigt at indholdet forbliver lidt fugtigt, hvilket du gør ved at skylle et par gange om dagen.
Efter et par dage, når det hele begynder at spire, kan glasset sættes frem i lyset, og små blade vil forsigtigt dannes.
Når spirerne er ligesom, du kan lide dem, opbevares de i køleskabet - det er bedst, hvis de bliver spist i løbet af 4-5 dage.