Verdens Bedste Grønkålsret

Verdens Bedste Grønkålsret

Måske synes du, at grønkål hører vinteren til - men prøv at tænke på, at grønkål med lidt omhyggelig planlægning kan høstes nærmest hele året rundt!

Netop nu har jeg bittesmå planter i haven samtidigt med at den sidste kål fra i fjord netop er høstet!

Grønkål og palmekål har i mange år været en storfavorit hos os. Den er både nærings- og smagsmæssigt en superstjerne med højt indhold af vitaminer, mineraler og fiber.

Grønkål (alle slags kål faktisk) kan lide at få følgeskab af noget fedt, noget sødt, noget surt og noget salt.

Opskriften tager dig et øjeblik og kan serveres som tilbehør til alt muligt!

Du skal bruge:

1 bdt grønkål i meget fine strimler - min favoritkål er Palmekål
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg, fint hakket
1 spks kapers, skyllede og slået i mindre stykker
2-3 dadler, skåret i små tern
1 spsk Balsamino 
1/2 dl valnødder, grofthakkede og gerne letristede på en tør pande

Varm olien nænsomt op på en stor sauterpande og tilsæt hvidløg. Rør lidt og pas på hvidløget ikke tager farve, for så bliver det bittert.

Tilsæt nu kapers og dadler og efter et par minutter kålen. Rør hele tiden indtil kålen begynder at falde lidt sammen. Tilsæt evt. 1/2 dl vand, hvis det hele begynder at brænde lidt.

Læg låg på, sænk varmen lidt og lad blandingen simre i ca. 5 minutter.

Lige før servering tilsættes Balsamico og valnødder og måske et lille skvæt olie mere.