En vinder opskrift

En vinder opskrift

Høsten er de fleste steder i hus og græskar, grønkål, rødbeder, søde kartofler, masser af brombær, æbler, de sidste, lækre tomater og blomstrende krydderurter fylder i køkkenet og på vores tallerkener.

Nærende og lækkert!

Grønkål og palmekål har i mange år været en storfavorit hos os. Ikke kun er det nærings- og smagsmæssigt en superstjerne med højt indhold af vitaminer, mineraler og fiber - grønkålen er også en unik plante i haven, hvor den vokser smukt, glad og stærkt i det danske klima. Vi starter høsten sådan omtrent nu, vinteren over og gennem den ellers golde tid før det varmere forår sætter ind. Utroligt!

Hvis du ikke nåede det i år, så glæd dig til foråret, hvor det igen er tid til at så et par rækker hver er grønkål og palmekål - klar til at sætte i haven så snart planterne er store nok til at klare sig selv i urtehaven, staudebedet, i krukker på terrassen eller hvor du nu kan finde plads! 

1 bdt grønkål i meget fine strimler
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg, fint ahkket
1 spks kaper, skyllede og slået i mindre stykker
2-3 dadler, skåret i små tern
1 spsk Balsamino 
1/2 dl valnødder, grofthakkede

Varm olien nænsomt op på en stor sauterpande og tilsæt hvidløg. Rør lidt og pas på hvidløget ikke tager farve, for så bliver det bittert.

Tilsæt nu kapers og dadler og efter et par minutter kålen. Rør hele tiden indtil kålen begynder at falde lidt sammen.

Læg låg på, sænk varmen lidt og lad blandingen simre i ca. 5 minutter.

Lige før servering tilsættes Balsamico og valnødder