Dukkah - når du vil give dine grøntsager lidt shine

Dukkah - når du vil give dine grøntsager lidt shine

Det ser ikke ud af så meget - men er du tæt på, så siger duften alt ...

Jeg lærte om Dukkah, da jeg boede i Mellemøsten. Der lærte jeg også om Zataa og krydderurter i kæmpemængder, masser af koriander, frisk som tørret og selvfølgelig chili! Vilde smage - fantastisk!

De danske grøntsager - ja faktisk, når jeg tænker over det, alt fra retter med æg, ris, pasta, nykogte kartofler, brød, avokado bliver løftet lige en smule mere, når du strøer et lille lag Dukkah ved servering.
Det nemt og det er en hyggelig ting at lave. Du skal bruge:
En lille håndfuld nødder (hasselnødder, mandler, pistacie ..)1 spsk korianderfrø
1 spsk fennikelfrø1 spsk spidskommen1 tsk peber (hvis du har noget lidt specielt peber, så brug det!)1 tsk nigellafrø (har du ingen, så pyt)1 tsk tørret eller frisk timian1 stor spsk sesamfrø
1 stor spsk salt

Alle ingredienser ristes på en tør pande. Jeg rister altid de forskellige ting for sig, så jeg er sikker på, at der ikke er noget, der brænder på, for du skal kun riste lige til duften fra de forskellige ingredienser frigives.

Alting køles lidt ned før det blendes i en lille minihakker eller i en morter. Hvor fint afhænger 100% af dit temperament.

Dukkah opbevares en et lille glas med låg. Smagen er bedst indenfor de første par uger.